Jasper Willemse


Jasper Willemse

Jasper Willemse, Master of Science (BIG 89914562904)

  • fysiotherapeut
  • psychosomatisch fysiotherapeut

 

Bijzonderheden:

  • Jasper werkt bij Fysiotherapie Van Gurp & Mertens sinds 2015;
  • Jasper is naast psychosomatisch fysiotherapeut ook opgeleid tot het psychomotorisch kunnen trainen van kinderen met problemen op het gebied van sociale vaardigheid (Rots & Water trainer);
  • Jasper is aanwezig op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.

 

Introductie Jasper

Beste lezer, je bent op deze site belandt omdat je me hebt ontmoet of me wellicht binnenkort gaat ontmoeten en graag wil weten wat “voor vlees je in de kuip hebt”.

Ik zou kunnen vertellen dat ik geboren ben in Oosterhout, getogen in Dongen. En via de MAVO en het MBO mijn Bachelor Fysiotherapie (basisopleiding) in Breda heb gedaan, en mijn Master (psychosomatiek) in Utrecht. En dat ik nu met gepaste trots een titel draag.

Ik zou ook kunnen vertellen dat ik de zoon ben van een basisschool-juf en een automonteur. Of dat ik allerlei cursussen heb gevolgd met dure namen van mensen die wereldberoemd zijn in de fysiotherapie wereld, maar waar jij waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt.

Maar ik vertel veel liever dat ik gefascineerd ben door zowel de kracht als de kwetsbaarheid van het menselijk lichaam. Verhalen van peuters die kasten optillen om hun broertje te bevrijden tot mensen die alles in hun enkel afbreken omdat ze een scheef zittende stoeptegel hebben gemist.

Vroeger dacht men dat de aarde plat was, maar nu weten we beter. Vroeger dachten we ook dat lichaam en geest twee gescheiden dingen waren. Maar in de laatste decennia weten we beter. En beginnen we het ook steeds meer te begrijpen.

Lichamelijke klachten zijn vaak meer of anders dan een knoop in uw spier of een geblokkeerd gewricht. En niets is zo vervelend als dodelijk vermoeid zijn, een paniekaanval hebben, moeten bewegen in angst of vaak pijn hebben.

Graag wil ik, samen met u, op zoek naar de stukken van de puzzel die verantwoordelijk zijn voor uw klachten. En dat alles begint met kennis. Kennis van hoe een lichaam werkt. Wat het doet tijdens deze klachten, maar vooral wanneer je systeem niet reageert op de manier waarop je het verwacht. Daarna kunnen we op zoek naar de beheersing van de klachten, met als resultaat er minder last van te hebben of misschien zelfs helemaal klachtenvrij te worden.

De informele sfeer waarin ik te werk ga, waarbij een serieuze bejegening hand in hand gaat met hier en daar een grapje, is daarbij mijn kracht.

Bij het trainen van de belastbaarheid ga ik niet-lineair te werk. Dat betekent dat ik op zo veel mogelijk verschillende manieren de aangedane structuur of het gehele systeem laat belasten om het op die manier sterker en weerbaarder te maken voor het gehele functioneren.

Ik heb een buitengewone fascinatie voor bewegingsangst (= bang om bepaalde gebieden in het lichaam te belasten of te bewegen, van knie tot ademhaling of hartslag). Mijn bijzondere interesse gaat ook uit naar klachten rondom het hoofd, de hals en de borstkas.

Kunnen bewegen is het fijnste dat er is, en er is niets zo frustrerend als dat niet meer vanzelf gaat.

Mocht ik het nog niet gedaan hebben, dan hoop ik u binnenkort te mogen verwelkomen in de praktijk!